![]() |
Ammattikeittiöiden varastointi,1 OV |
Yleistä
Elintarvikkeiden hankinta ja ostotoiminta Elintarvikkeiden vastaanottaminen ja tarkistaminen |
Kestävä kehitysVarastonhallintaohjelma tarkkailee varastojen lämpötiloja, jotta ne pysyvät oikeissa lämpötiloissa. Ammattikeittiöissä raaka-aineet tilataan mahdollisimman suurissa erissä, jotta pakkausjätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Syntyneet jätteet lajitellaan ja viedään ne niille varattuihin astioihin. Kestävän kehityksen mukaista on, että koneet ja laitteet ovat
korkealaatuisia, jolloin niiden huoltaminen on mahdollista ja näin niiden
käyttöikä pitenee. Myyjiltä saa tiedon kone- ja laitehankinnoissa usein
vaihdettavien tarvikkeiden kierrättämiseksi/hävittämiseksi.
Elintarvikkeiden käyttäminen First
in, First out mukaisesti vähentää jätteen
määrää.
|