Ammattikeittiöiden varastointi,1 OV

Yleistä

Elintarvikkeiden hankinta ja ostotoiminta

Elintarvikkeiden vastaanottaminen ja tarkistaminen

Elintarvikkeiden varastointi ja säilytys

TVT- ammattikeittiössä

Kestävä kehitys

Opintojakson tavoitteet ja arviointi

 

Kestävä kehitys

Varastonhallintaohjelma tarkkailee varastojen lämpötiloja, jotta ne pysyvät oikeissa lämpötiloissa. Ammattikeittiöissä raaka-aineet tilataan mahdollisimman suurissa erissä, jotta pakkausjätettä syntyisi mahdollisimman vähän. Syntyneet jätteet lajitellaan ja viedään ne niille varattuihin astioihin.

Kestävän kehityksen mukaista on, että koneet ja laitteet ovat korkealaatuisia, jolloin niiden huoltaminen on mahdollista ja näin niiden käyttöikä pitenee. Myyjiltä saa tiedon kone- ja laitehankinnoissa usein vaihdettavien tarvikkeiden kierrättämiseksi/hävittämiseksi.
Varastoinnissa kestävää kehitystä on se, että on järjestetty lajittelumahdollisuus.

Elintarvikkeiden käyttäminen First in, First out mukaisesti vähentää  jätteen määrää.

 

 Sivua koskevat linkit Oppimistehtävät