Ammattikeittiöiden varastointi,1 OV |
Elintarvikkeiden hankinta ja ostotoiminta Elintarvikkeiden vastaanottaminen ja tarkistaminen Elintarvikkeiden varastointi ja säilytys Opintojakson tavoitteet ja arviointi
|
YleistäAmmattikeittiöiden varastointi alkaa elintarvikkeiden hankinnalla ja ostotoiminnalla sekä elintarvikkeiden vastaanottamisella. Elintarvikkeiden vastaanottamisessa tarkistetaan kuorma ja huomioidaan omavalvonnan ohjeistus. Luetaan pakkausmerkinnät ja elintarvikkeet siirretään varastoihin sekä tehdään mahdolliset reklamaatiot. Lainsäädännön määräysten tunteminen on osa varastotoimintoja. Kestävän kehityksen ja uuden teknologian antamien edellytysten huomioiminen ovat nykyään myös varastotoiminnassa tärkeitä. Omavalvonta määräysten noudattaminen on koko varastoinnin osalta laissa määrättyä. Inventaarion tekeminen kuuluu myös varastointiin.
|