Ammattikeittiöiden varastointi,1 OV

 

Yleistä

Elintarvikkeiden hankinta ja ostotoiminta

Elintarvikkeiden vastaanottaminen ja tarkistaminen

Elintarvikkeiden varastointi ja säilytys

TVT- ammattikeittiössä

Kestävä kehitys

Opintojakson tavoitteet ja arviointi

 

Opintojakson tavoitteet ja arviointi

 

Arviointi, tyydyttävä taso (T1)

Opiskelijan on

• tunnettava tavallisimmat elintarvikkeet ja osattava aistinvaraisesti arvioida niiden laatua

• osattava ottaa vastaan, varastoida ja säilyttää elintarvikkeet ohjeen mukaan

• osattava esikäsitellä tavallisimmat suurtalouden elintarvikkeet itsenäisesti

• osattava suorittaa omavalvonnan päivittäiset tehtävät, kuten tuotteiden lämpötilan mittaukset

• osattava huolehtia henkilökohtaisesta hygieniastaan ja työnasun siisteydestä

• osattava käsitellä suurtalouden jätteet toimipaikan ohjeiden mukaan

• käyttää ravitsemisalan tietokoneohjelmaa hyväkseen ruoka-annosten kustannusten laskemiseen ja ruokaohjeiden muokkaamiseen työryhmän jäsenenä

 

Arviointi, kiitettävä taso (K5)

Opiskelijan on

 • osattava vastaanottaa, varastoida, säilyttää ja esikäsitellä eri tuoteryhmien elintarvikkeita  tarkoituksenmukaisella tavalla sekä elintarvikehygienian vaatimusten mukaisesti

• tunnettava suurtaloudessa käytettävät elintarvikkeet ja niiden keskeinen ravintosisältö

• osattava aistinvaraisesti arvioida elintarvikkeiden laatua

• oltava tietoinen elintarvikkeisiin liittyvistä turvallisuusriskeistä, kuten elintarvikkeiden epähygieenisen käsittelyn aiheuttamista terveysvaaroista

• osattava suorittaa suurkeittiön omavalvonnan käytännön toimenpiteet toimipaikan omavalvontaohjelman mukaisesti

• osattava huolehtia työasunsa siisteydestä sekä henkilökohtaisesta hygieniastaan määräysten mukaisesti

• osattava lajitella suurkeittiöstä tuleva jäte toimipaikan jätehuolto-ohjeiden mukaisesti sekä osattava toimia työssään niin, että jätteitä ja hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän

• osattava toimia työssään taloudellisesti ja muutoinkin asetettujen tulostavoitteiden mukaisesti

• käyttää ravitsemisalan tietokoneohjelmaa hyväkseen ruoka-annosten kustannusten laskemiseen ja ruokaohjeiden muokkaamiseen