Ammattikeittiöiden varastointi,1 OV |
Elintarvikkeiden hankinta ja ostotoiminta Elintarvikkeiden vastaanottaminen ja tarkistaminen |
Opintojakson tavoitteet ja arviointi
Arviointi, tyydyttävä taso (T1) Opiskelijan on • tunnettava tavallisimmat elintarvikkeet ja osattava aistinvaraisesti arvioida niiden laatua • osattava ottaa vastaan, varastoida ja säilyttää elintarvikkeet ohjeen mukaan • osattava esikäsitellä tavallisimmat suurtalouden elintarvikkeet itsenäisesti • osattava suorittaa omavalvonnan päivittäiset tehtävät, kuten tuotteiden lämpötilan mittaukset • osattava huolehtia henkilökohtaisesta hygieniastaan ja työnasun siisteydestä • osattava käsitellä suurtalouden jätteet toimipaikan ohjeiden mukaan • käyttää ravitsemisalan tietokoneohjelmaa hyväkseen ruoka-annosten kustannusten laskemiseen ja ruokaohjeiden muokkaamiseen työryhmän jäsenenä
Arviointi, kiitettävä taso (K5) Opiskelijan on • osattava vastaanottaa, varastoida, säilyttää ja esikäsitellä eri tuoteryhmien elintarvikkeita tarkoituksenmukaisella tavalla sekä elintarvikehygienian vaatimusten mukaisesti • tunnettava suurtaloudessa käytettävät elintarvikkeet ja niiden keskeinen ravintosisältö • osattava aistinvaraisesti arvioida elintarvikkeiden laatua • oltava tietoinen elintarvikkeisiin liittyvistä turvallisuusriskeistä, kuten elintarvikkeiden epähygieenisen käsittelyn aiheuttamista terveysvaaroista • osattava suorittaa suurkeittiön omavalvonnan käytännön toimenpiteet toimipaikan omavalvontaohjelman mukaisesti • osattava huolehtia työasunsa siisteydestä sekä henkilökohtaisesta hygieniastaan määräysten mukaisesti • osattava lajitella suurkeittiöstä tuleva jäte toimipaikan jätehuolto-ohjeiden mukaisesti sekä osattava toimia työssään niin, että jätteitä ja hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän • osattava toimia työssään taloudellisesti ja muutoinkin asetettujen tulostavoitteiden mukaisesti • käyttää ravitsemisalan tietokoneohjelmaa hyväkseen ruoka-annosten kustannusten laskemiseen ja ruokaohjeiden muokkaamiseen
|