ALKOHOLILAINSÄÄDÄNTÖ,1 OV

4. Anniskelussa käytettävät mittaamisvälineet - tietojen keräys ja raportointivelvollisuus

4.1. Anniskelupaikan järjestys

4.2. Perusannokset ja hinnoittelu

4.3. Velaksi anniskelu ja kuitti

4.4. Anniskelualue ja sen muuttaminen

5. Keittiöalkoholi

 

LUKU 4

4. ANNISKELUSSA KÄYTETTÄVÄT MITTAMISVÄLINEET -  TIETOJEN KERÄYS JA RAPORTOINTIVELVOLLISUUS

4.1. ANNISKELUPAIKAN JÄRJESTYS

a.    kenelle ei saa anniskella

b.    milloin ja miten henkilöllisyys todistetaan

c.    voiko alaikäinen olla ravintolassa JA  mitä siitä on ohjeistettu

d.    miten päihtynyttä pitäisi kohdella/huolehtia

e.    miten ravintola valitsee asiakkaansa

4.2.    PERUSANNOKSET JA HINNOITTELU

a.    mitä sanotaan alkoholijuomien valikoimasta

b.    miten alkoholijuomia saadaan anniskella

c.    mitkä ovat perusannoksia

-       väkevät

-       miedot

-       käymisteitse valmistetut

d.    mitä tarkoitetaan ”pulloittain anniskelulla”

e.    mitä tarkoitetaan silmämääräisellä anniskelulla

4.3.     VELAKSI ANNISKELU JA KUITTI

a.    mitä ohjeistusta on annettu velaksi anniskelusta

b.    milloin voidaan anniskella velaksi

c.    voiko työntekijä lainata asiakkaalle rahaa

d.    milloin annetaan kuitti alkoholin ostamisesta

 

4.4.    ANNISKELUALUE JA SEN MUUTTAMINEN

a.    mikä on anniskelualue

b.    missä alkoholia voi nauttia

c.    mikä on anniskelualueen rajaamista koskeva suunnitelma

5.     KEITTIÖALKOHOLI

a.    mitä tarkoitetaan keittiöalkoholilla

b.    miten keittiöalkoholin käyttö kirjataan

 

KESKUSTELUFORUM:

Mitä tarkoitetaan tuplien anniskelulla

Saako myydä tuplia

Kerro esimerkkejä tuplien myymisestä/ostamisesta