Tehtävä 4

  1. Miksi työvaiheet tulisi pitää erillään?

  2. Miksi valmistuserät tulisi pitää erillään?

  3. Mitä tarkoitetaan kylmäketjulla?

  4. Mitä tapahtuu, jos kylmäsäilytystä vaativa elintarvike pääsee lämpenemään.

  5. Millaiset ruoat on kypsennettävä kokonaan?

  6. Mitä pakastetun tuotteen kypsennyksessä on otettava huomioon?

  7. Miksi esim. pakastettavaksi aiottu kuuma ruoka on jäähdytettävä nopeasti? Kuinka sen tulee tapahtua?

  8. Miksi pakastumisen tulee tapahtua nopeasti?

  9. Kuinka kauan ruokaa voi pitää tarjoilussa?

  10. Miksi mikroaaltouuni ei ole paras tapa lämmittää ruokaa?

  11. Miten pakasteet tulee säilyttää?

  12. Miksi vakuumipakkaukset ja suojakaasupakkaukset pidentävät elintarvikkeen säilyvyysaikaa?

  13. Voiko avatun pakkauksen tuotteet käyttää viimeiseen käyttöpäivään asti? (vkp)